25-jarig huwelijksjubileumreis Oekraïne 23 juli t/m 1 augustus 2020

Ervaar Oost-Europa voor €540,=

Altijd al een keer naar Oost-Europa gewild, maar nooit de kans gehad? Neem nu de gelegenheid om naar Oekraïne te reizen. Adem de cultuur in van onze Slavische buren. Keer terug naar de Sovjet-Unie van de Koude Oorlog. Geniet van prachtige steden. Neem plaats in de bus en laat u brengen naar plaatsen waar u nooit eerder kwam. 

10/10

Gaat u mee?

Het programma is bekend, de prijs is bekend, instappen en wegwezen.
In 2020 zijn wij bij leven en welzijn vijfentwintig jaar getrouwd. Vijfentwintig jaar geleden vertrok er een touringcar richting Oekraïne vol met familie en vrienden. Nu, vijfentwintig jaar later, willen wij dit herhalen. U kunt mee! Deze reis staat open voor iedereen.

Mogen wij u ontmoeten?

Met vriendelijke groet,

Cor & Katja Ploeg-Vinogradskaya

Dag 1 donderdag

VERTREK

Klaar om de ervaring met Oost-Europa aan te gaan?

Donderdag om 6.00 vertrekken wij per touringcar vanuit Genemuiden richting Oekraïne. De tweedaagse busrit leidt ons via Duitsland en Polen naar Oekraïne. Onderweg komen wij langs verschillende markante en historische punten. Denk hierbij aan de oude grens tussen Oost- en West-Duitsland, de grens tussen Duitsland en Polen. ‘s Avonds zullen we in Polen genieten van een diner in Torzym. Daarna stappen we weer in de bus en zullen we ‘s nachts doorrijden.

Grens Dorohusk

Dag 2
vrijdag

AANKOMST

Is de spanning al te voelen?

‘s Morgens in alle vroegte hopen we de grens met Oekraïne over te steken. Hoe lang dat duurt? Geen idee! Ervaar de spanning en laat het gewoon over u heenkomen. We hopen in de loop van de middag te arriveren in Zhitomir. We verblijven in een voormalig zomerkamp voor fabrieksarbeiders. Dit zomerkamp is gelegen in de bossen enkele kilometers ten zuiden van de stad, aan de rivier de “Tjeteriv”.

Dag 3
zaterdag

Maak kennis met Oost-Europa

Zin om cultuur te snuiven?

Vandaag gaan we met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad. We bezoeken het Ruimtevaartmuseum en de Transformatiekathedraal. We gaan gezellig naar de markt, waar de kooplui hun waar verkopen. In het winkelcentrum is gelegenheid om goedkoop uit eten te gaan. In het bijzonder bevelen wij eetgelegenheid “Tropik” aan. Deze bevindt zich op de bovenste verdieping van het “Torhovi Center”, het warenhuis bij de markt. ‘s Avonds zullen wij kennis maken met Dominee D.M. Vinogradsky, de vader van Katja. Hij zal vertellen over zijn ervaringen tijdens zijn gevangenschappen.

Markt Zhitomir
Dominee. D.M. Vinogradsky
Rosdestwa Kerk Zhitomir
Gagarin-Park

Dag 4
zondag

Kerkdienst

Bijbel meegenomen?

‘s Morgens om 10.00 begint de kerkdienst in de kerk van de Evangelie Christen-baptisten. Wij zullen daar de dienst meemaken. Als u een oortje meeneemt van uw telefoon, dan zullen wij de dienst voor u naar het Nederlands vertalen. Na de dienst zullen we de militaire begraafplaats bezoeken. Heel indrukwekkend zijn de graven van de veelal jonge mannen die de afgelopen vijf jaar zijn omgekomen in de strijd met de Russen. Daarnaast kunnen we een wandeling maken door het Gagarin-park, een schitterend park tot aan de rivier, vernoemd naar de bekende Yuri Gagarin, u weet wel…de eerste mens in de ruimte. ‘s Middags hopen we weer de kerkdienst bij te wonen.

Dag 5
maandag

Miljoenenstad Kiev

Gaat u mee naar de hoofdstad?

Vandaag moet u vroeg opstaan. Na het ontbijt vertrekken we naar Kiev. Hier zijn veel mooie dingen te bekijken, denk aan de vele mooie kerken, het beroemde Maidan-plein, waar de opstand in 2014 bloedig neergeslagen werd. Gezamenlijk gaan we naar de bekende Andreas-kerk, gelegen in het “Mont-Martre” van Kiev. We bezoeken de St. Michaelskerk, en het Chernobyl-museum. Daarna gaat u op eigen gelegenheid verder de stad door. Neem in ieder geval een ritje met de wereldberoemde metro. ‘s Middags genieten we van een mooie rondvaart over de Dnjepr. Aan het begin van de avond reizen we weer terug naar Zhitomir.

St. Andreas Kerk
Rivier de Dnjepr - Kiev
Rivier de Tjeteriv - Zhitomir
Chernobil
Pripyat

Dag 6
dinsdag

Vrije dag

Genieten van de omgeving?

Vandaag hebben we een vrije dag. Deze dag is er geen vast programma. U kunt genieten van een wandeling in het bos, even lekker zwemmen in de rivier. U kunt naar de stad om souvenirs te kopen, of gewoon het dagelijks leven te aanschouwen. Geniet van de sfeer van Oost-Europa.

 

Опасность!

Voor de diehards onder ons organiseren wij vandaag een excursie naar Chernobyl. U bezoekt verschillende plaatsen en komt op loopafstand van Kernreactor nummer 4, waar in 1986 een groot ongeluk een ramp veroorzaakte. Bezoek Pripyat, de lugubere onbewoonde stad in de buurt van Chernobyl. Deze excursie is tegen meerprijs. 

 

Dag 7
woensdag

Korosten

Terug naar de Koude Oorlog?

Vandaag reizen we naar de Sovjet-Unie ten tijde van de Koude-Oorlog. We gaan naar Korosten. We bezoeken daar het Militair Historisch Museum Skala. Dit is een geheime militaire Sovjet-bunker uit de tijd van Stalin. Alle communicatiemiddelen in de bunker schijnen nog te werken.

Tevens bezoeken wij het Historisch Museum Korosten. Een Museum waar we terug gaan in de geschiedenis van Oekraïne.

Saillant detail: we komen langs de gevangenis waar Ds. Vinogradsky enkele jaren gevangen heeft gezeten.

‘s Avonds sluiten we onze dagen in Zhitomir af en genieten we van een echte uitgebreide Oekraïnsche Shaslik. 

Militair Bunker Complex Korosten
Historisch Museum Korosten
L'viv
L'viv

Dag 8
donderdag

L’viv

Львів, Львов, Lwów, Lemberg, Lemberik, Léopol?

Snapt u er nog iets van? Het zijn allemaal namen voor één en dezelfde stad. Vandaag vertrekken wij op tijd richting L’viv. Een prachtige oude stad bij de grens van Polen. Bij aankomst gaan wij naar Zamkova Hora. Van daaruit heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Daarna krijgt u een rondleiding door het centrum van de stad. U bezoekt oude gebouwen zoals de Armeense kathedraal, de Dominicaanse kerk, het marktplein met haar toren, het schitterende gebouw van het Opera Theater. ‘s Avonds gaat u op eigen gelegenheid dineren in één van de vele eetgelegenheden in het centrum van de stad. De Mac treft u uiteraard ook aan in het centrum. Daarna worden we naar ons hotel gebracht.

Dag 9
vrijdag

Naar huis

Genoeg van Oekraïne?

Deze dag zullen we gezellig in de bus doorbrengen. Na het ontbijt in ons hotel, laden we de bagage weer in en vertrekken we naar Nederland. We zullen de grensovergang bij Krakowets nemen. Evenals de heenreis zullen we in de avond onderweg ergens in Polen een diner gebruiken, waarna we heerlijk op het gebrom van de motor in slaap gesust zullen worden. ‘s Nachts rijden we door. We hopen in de morgenuren van zaterdag Nederland weer binnen te rijden.

Naar huis toe

Dag 10
zaterdag

Nederland

Uitgeslapen?

Dat komt dan goed uit. We hopen zaterdagmorgen op tijd in Genemuiden te arriveren. U heeft dan nog de hele zaterdag om thuis weer aan de klus te gaan, of lekker na te genieten en foto’s te bekijken van deze unieke reis.

Savour Your Next Holiday

Prijs: €540,=

(Prijs per persoon op basis van 2 personen per kamer. In geval van 1 persoon per kamer geldt er een toeslag)

Bovenstaande prijs is inclusief de verplichte verzekeringen.

Inclusief

Exclusief

Opties

Voorwaarden

Deze reis vertrekt alleen bij minimaal 52 deelnemers.

Na aanmelding ontvangt u een factuur met de totale reissom. Er dient na ontvangst van de factuur een aanbetaling gedaan te worden van €200,= per reiziger. Na aanbetaling is uw aanmelding definitief.

Het restant van de reissom dient te zijn voldaan uiterlijk 8 weken voor vertrek.

Aanmelding is geheel volgens volgorde van binnenkomst.

Als de reis niet door gaat, ontvangt u zo snel mogelijk daarvan bericht. Eventueel aanbetaalde bedragen worden dan uiteraard weer terug betaald.

Wat u moet weten

Over de busreis

De busreis van Nederland naar Oekraïne en terug alsmede de excursie naar Kiev wordt uitgevoerd door Van Vlastuin Tours. Deze busvervoerder rijdt reeds meer dan dertig jaar naar Oekraïne, en heeft veel ervaring met de lokale verkeerssituatie en beschikt over alle benodigde vergunningen en mogelijkheden om deze reis met ons te verzorgen. Van Vlastuin Tours is dus een geschikte partner om deze reis tot een succes te maken. De tour naar Chernobyl, Korosten en Zhitomir zal door een lokale busmaatschappij worden uitgevoerd.

Ons onderkomen in Zhitomir

In Zhitomir zullen wij van vrijdag tot en met woensdag verblijven in een zomerkamp van de Rosdestwa-gemeente van Zhitomir. Dit voormalige zomerkamp was in gebruik als vakantieoord voor de fabrieksarbeiders en stamt uit de Sovjet-tijd. Dit kamp is jaren geleden door de kerkelijke gemeente gekocht en door de jaren heen gemoderniseerd en uitgebreid. De huisjes en kamers zijn eenvoudig, schoon en netjes. Verwacht geen 3-sterren hotel. Het is en blijft een zomercamping. In de meeste kamers is er geen toilet of douche. Deze is in voldoende mate aanwezig op het kampterrein. Het is wel aan te raden om zelf badartikelen mee te nemen.

De houten huisjes bestaan uit 1 of 2 verdiepingen met 2 of 3 meerpersoonskamers. Erg gezellig, en soms beetje gehorig…dus dubbel gezellig…

 

Overnachting L'viv

Het kan zijn dat bij de overnachting in L’viv de reizigers verdeeld worden over meerdere hotels. Dit kunnen we pas boeken als het aantal reizigers bekend is. Uiteraard proberen we de hotels zo dicht mogelijk bij elkaar te boeken. Het ontbijt zullen we in het hotel gebruiken.

Aanmelding

Aanmelding is geheel volgens volgorde van binnenkomst. De aanmelding is definitief als er een aanbetaling van €200,= is gedaan. Hiervoor ontvangt u van ons een factuur. De reis gaat alleen door als er voldoende aanmeldingen zijn. Vanwege het feit dat wij een zeer lage prijs gehanteerd hebben, kan deze reis alleen door gaan als er minimaal 52 reizigers mee gaan. Als de reis niet doorgaat, ontvangt u zo snel mogelijk daarvan bericht. Eventueel aanbetaalde bedragen worden dan uiteraard weer terug betaald.

Omdat wij geen reisorganisatie zijn, en dus eventuele aansprakelijkheid niet kunnen dragen, zullen wij zowel een groepsannuleringsverzekering als een groepsreisverzekering afsluiten. In bijna alle gevallen is een individuele annuleringsverzekering niet toereikend bij een groepsreis! De prijs van de reis is dus inclusief verzekeringen.

Paspoort Verplicht!!

Voor reizen naar Oekraïne heeft u een geldig paspoort nodig. Een ID-kaart is niet voldoende! Uw paspoort moet na vertrek nog minimaal 3 maanden geldig zijn.

Valuta

Oekraïne heeft de Hrivno als munt. Deze is in Nederland niet te verkrijgen, Maakt u geen zorgen. Wij zorgen ervoor dat u geld kunt wisselen. Pas op voor geldwisselaars op straat. Deze berekenen u een zeer ongunstige koers, of proberen u in het ergste geval op te lichten. De meeste bankautomaten accepteren Maestro of Mastercard. Let in de winkels wel op eventuele opslagen.

Mobiele telefonie

In Oekraïne is er over het algemeen een goed dekkend netwerk voor mobiele telefonie. Echter, het gebruik van Nederlandse gebruikers is zeer hoog. Voorbeeld: KPN rekent voor bellen naar Nederland €1,= per minuut, en voor internet €2,50 per MB. tele2 rekent zelfs €2,25 per minuut! Een fotootje naar huis sturen kost u dus al snel tussen de 5 en de 10 euro. Even Facebooken komt dan ook al snel op en paar tientjes per sessie. Vandaar dat wij u de mogelijkheid bieden om een lokale mobiele simkaart aan te schaffen. Hiermee bent u gewoon bereikbaar, kunt u uw eigen Whatsapp-nummer blijven gebruiken, maar kunt u gewoon zonder zorgen internet gebruiken, gratis bellen naar Nederland of wereldwijd via FaceTime of Whatsapp en gratis met uw reisgenoten bellen. Deze kaart kost u €10,=. U kunt dit opgeven in het aanmeldformulier.

Cor Ploeg

Karwij 19

8281 KS Genemuiden

Tel. 06-22307062