8-daagse Geheel verzorgde vliegreis naar Oekraïne

Ervaar Oost-Europa vanaf €999,=

Altijd al een keer naar Oost-Europa gewild, maar nooit de kans gehad? Neem nu de gelegenheid om naar Oekraïne te reizen onder begeleiding van een Nederlandstalige reisleider en tolk. Adem de cultuur in van onze Slavische buren. Keer terug naar de Sovjet-Unie van de Koude Oorlog. Geniet van prachtige steden en breng een bezoek aan Chernobyl en spookstad Pripyat. 

Highlights

Ervaar nu Oost-Europa onder begeleiding van een Nederlandstalige reisleider en tolk. Bekijk met eigen ogen de mooie kanten van de voormalige Sovjet-Unie, de rijke architectuur, de roerige geschiedenis. Ga mee naar prachtige steden zoals de oude stad Lviv en miljoenenstad Kiev. Bezoek het platteland, dompel je onder in het eenvoudige, soms armoedige plattelandsleven. Maak persoonlijk kennis met de als gastvrij bekend staande bevolking van Oekraïne. En voor de echte diehards onder ons……bezoek CHERNOBYL.

Klaar voor de reis? Bekijk snel het programma….

Dag 1
Vrijdag

VERTREK

Klaar om de ervaring met Oost-Europa aan te gaan?

Vrijdagmorgen vroeg verzamelen wij op Schiphol en vliegen wij met een tussenstop naar Kiev. Vanaf het vliegveld worden wij naar Zhitomir gebracht, een stad 130 kilometer ten westen van Kiev. We leveren onze bagage af in het hotel en gaan alvast de stad verkennen. ‘s Avonds gaan we gezellig met elkaar genieten van het welkomstdiner.

Markt Zhitomir
Torhovi Centr Zhitomir

DAg 2
Zaterdag

Maak kennis met Oost-Europa

Zin om cultuur te snuiven?

Vanmorgen gaan we naar het centrum van de stad Zhitomir. We bezoeken het Ruimtevaartmuseum en de Transformatiekathedraal. We gaan gezellig naar de markt, waar de marktkooplui hun waar verkopen. Uiteraard nemen we ook een kijkje in de vleeshal. In het winkelcentrum is gelegenheid om goedkoop uit eten te gaan. ‘s Middags heeft u een vrije middag. U gaat op eigen gelegenheid de stad in. Uiteraard bent u ook welkom op het jubileum van de Christelijke school “Radiance”. Deze school bestaat vijfentwintig jaar, wat vandaag groots gevierd zal worden in het rond het schoolgebouw aan de Kotsubinskoho straat. Deze school is opgericht door dominee D.M. Vinogradsky en tot stand gekomen met behulp van en in samenwerking met de Christelijke hogeschool “De Driestar” uit Gouda. ‘s Avonds worden wij door lokale bewoners verrast op een echte Oekraïense Shaslik.

Dag 3
Zondag

Kerkdienst

Bijbel meegenomen?

’s Morgens om 10.00 begint de kerkdienst in de kerk van de Evangelie Christen-baptisten. Wij zullen daar de dienst meemaken. Als u een oortje meeneemt van uw telefoon, dan zullen wij de dienst voor u naar het Nederlands vertalen. Na de dienst zullen we de militaire begraafplaats bezoeken. Heel indrukwekkend zijn de graven van de veelal jonge mannen die de afgelopen zes jaar zijn omgekomen in de strijd in het oosten van het land. Daarnaast kunnen we een wandeling maken door het Gagarin-park, een schitterend park tot aan de rivier, vernoemd naar de bekende Yuri Gagarin, u weet wel…de eerste mens in de ruimte. ’s Middags hopen we weer de kerkdienst bij te wonen. Deze dag worden wij ontvangen door en maken we kennis met lokale bewoners. 

Rosdestwa Kerk Zhitomir
Rivier de Tjeteriv - Zhitomir
Gagarin-Park
Granietmijn
Restaurant-Museum Kolyba

Dag 4
maandag

Graniet

Steen

Vanmorgen trekken we naar het platteland en maken we kennis met het typische Oekraïense dorpsleven. Vanmiddag vertrekken we naar Kiev, de hoofdstad van Oekraïne.

Onderweg naar Kiev bezoeken we een granietmijn. Oekraïne staat bekend om haar graniet. Zo komt het beroemde Volga Blue Extra Graniet uit de omgeving van Zhitomir

We krijgen een diner aangeboden in een plaatselijk folkloristisch restaurant-museum in Korosten. Hier zijn veel authentieke elementen terug te vinden uit de historie van Oekraïne.

Saillant detail: we komen langs de gevangenis waar Ds. Vinogradsky enkele jaren gevangen heeft gezeten.

Aan het eind van de middag arriveren we in Kiev. De avond kunt u naar eigen believen inrichten. Het hotel is in het centrum van de stad.

Dag 5
Dinsdag

Miljoenenstad Kiev

Gaat u mee de hoofdstad in?

Vandaag trekken we Kiev in. Hier zijn veel mooie dingen te bekijken, denk aan de vele mooie kerken, het beroemde Maidan-plein, waar de opstand in 2014 bloedig neergeslagen werd. Gezamenlijk gaan we naar de bekende Andreas-kerk, gelegen in het “Mont-Martre” van Kiev. We bezoeken de St. Michaelskerk, en het Chernobyl-museum. We nemen in ieder geval een ritje met de wereldberoemde metro. ’s Middags genieten we van een mooie rondvaart over de Dnjepr. In Kiev reizen we met het openbaar vervoer. De metro is een ultieme mogelijkheid om binnen korte tijd veel te zien van Kiev.

St. Andreas Kerk
Rivier de Dnjepr - Kiev
Maidan-plein
Chernobil
Pripyat
Nachtrein naar Lviv

Dag 6
woensdag

Vrije dag

Op eigen houtje genieten van Kiev…..of……….?

Vandaag hebben we een vrije dag. Deze dag is er geen vast programma. U kunt genieten van een wandeling in de stad, even lekker genieten van het uitzicht bij de rivier de Dnjepr. U kunt naar de stad om souvenirs te kopen, of gewoon het dagelijks leven te aanschouwen. Geniet van de sfeer van Oost-Europa. 

 

Опасность!

Voor de diehards onder ons organiseren wij vandaag een excursie naar Chernobyl. U bezoekt verschillende plaatsen en komt op loopafstand van Kernreactor nummer 4, waar in 1986 een groot ongeluk een ramp veroorzaakte. Bezoek Pripyat, de lugubere onbewoonde stad in de buurt van Chernobyl. Deze excursie is tegen meerprijs. We hopen rond 19.00 uur terug te zijn in Kiev. (Deze excursie is alleen voor 18 jaar en ouder)

 

Nachtrein naar Lvov

Aan het eind van de avond stappen we op de nachttrein naar Lviv. We nemen de slaaptrein naar Lviv. We slapen in vierpersoons coupes. De treinen zijn voorzien van toilet en airco.

 

Dag 7
donderdag

L’viv

Львів, Львов, Lwów, Lemberg, Lemberik, Léopol?

Snapt u er nog iets van? Het zijn allemaal namen voor één en dezelfde stad. Vandaag trekken wij de oude stad Lviv in. U bezoekt oude gebouwen zoals de Armeense kathedraal, de Dominicaanse kerk, het marktplein met haar toren, het schitterende gebouw van het Opera Theater. Er is zoveel moois te zien in Lviv. ‘s Avonds verandert Lviv in een mooie romantische sfeervolle stad.

Lviv

Dag 8
vrijdag

Naar huis

Genoeg van Oekraïne?

Vanmorgen nemen we op eigen gelegenheid afscheid van Oekraïne. Aan het begin van de middag worden we vol indrukken naar vliegveld van Lviv gebracht. We hopen in de loop van de avond weer veilig te landen op Schiphol.

Het enige wat ons nog rest, is de ervaringen die we opgedaan hebben, verwerken tot mooie herinneringen aan Oekraïne.

Naar huis toe

Savour Your Next Holiday

Prijs: €999,=

(Prijs per persoon op basis van 2 personen per kamer. In geval van 1 persoon per kamer geldt er een toeslag.)

Bovenstaande prijs is exclusief verzekeringen en €22,50 boekingskosten.

Aanmelding vóór 1 maart.

Inclusief

Exclusief

Opties

Voorwaarden

Deze reis vertrekt alleen bij minimaal 6 deelnemers.

Na aanmelding ontvangt u een factuur met de totale reissom. Er dient na ontvangst van de factuur een aanbetaling gedaan te worden van €450,= per reiziger. Na aanbetaling is uw aanmelding definitief.

Het restant van de reissom dient te zijn voldaan uiterlijk 1 april.

Aanmelding is geheel volgens volgorde van binnenkomst.

Als de reis niet door gaat, ontvangt u zo snel mogelijk daarvan bericht. Eventueel aanbetaalde bedragen worden dan uiteraard weer terug betaald.

Aanmelding vóór 1 maart.

Wat u moet weten

vliegreis en bagage

De reissom is op basis van handbagage. Toegestaan is 1 stuk van maximaal 8 kilogram. Afmetingen: max. 55cm x 40cm x 23 cm inclusief wielen en/of handvatten. Daarnaast is er 1 handtas toegestaan. Mocht dit veranderen om welke reden dan ook, dan zullen wij u hierover informeren.

Bovenstaande informatie is onder voorbehoud en op basis van beschikbaarheid. Bij wijziging van de ticketvoorwaarden wordt er contact met u opgenomen.

Bagage kan bijgeboekt worden op het boekingsformulier.

Aanmelding

Aanmelding vóór 1 maart.

Aanmelding is geheel volgens volgorde van binnenkomst. De aanmelding is definitief als er een aanbetaling van €450,= is gedaan. Hiervoor ontvangt u van ons een factuur. Deze reis kan alleen door gaan als er minimaal 6 reizigers mee gaan. Als er niet voldoende deelnemers zijn, ontvangt u zo snel mogelijk daarvan bericht. Eventueel aanbetaalde bedragen worden dan uiteraard weer terug betaald.

In bijna alle gevallen is een individuele annuleringsverzekering niet toereikend bij een groepsreis! De prijs van de reis is dus exclusief verzekeringen. Op het boekingsformulier wordt de verplichte groepsannuleringsverzekering getoond.

Overnachting in Hotels

Wij overnachten in 3- of 4 sterrenhotels. Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt. Uitzondering is dag 6, dan slapen we in de nachttrein naar Lviv. 

Paspoort Verplicht!!

Voor reizen naar Oekraïne heeft u een geldig paspoort nodig. Een ID-kaart is niet voldoende! Uw paspoort moet na vertrek nog minimaal 3 maanden geldig zijn. U heeft geen visum nodig.

Valuta

Oekraïne heeft de Hrivno als munt. Deze is in Nederland niet te verkrijgen, Maakt u geen zorgen. Wij helpen u met geld wisselen. Pas op voor geldwisselaars op straat. Deze berekenen u een zeer ongunstige koers, of proberen u in het ergste geval op te lichten. De meeste bankautomaten accepteren Maestro of Mastercard. Let in de winkels wel op eventuele opslagen.

Mobiele telefonie

In Oekraïne is er over het algemeen een goed dekkend netwerk voor mobiele telefonie. Echter, het gebruik van Nederlandse gebruikers is zeer hoog. Voorbeeld: KPN rekent voor bellen naar Nederland €1,= per minuut, en voor internet €2,50 per MB. tele2 rekent zelfs €2,25 per minuut! Een fotootje naar huis sturen kost u dus al snel tussen de 5 en de 10 euro. Even Facebooken komt dan ook al snel op en paar tientjes per sessie. Vandaar dat wij u de mogelijkheid bieden om een lokale mobiele simkaart aan te schaffen. Hiermee bent u gewoon bereikbaar, kunt u uw eigen Whatsappnummer blijven gebruiken, maar kunt u gewoon zonder zorgen internet gebruiken, gratis bellen naar Nederland of wereldwijd via FaceTime of Whatsapp en gratis met uw reisgenoten bellen. Deze kaart kost u €10,=. U kunt dit opgeven in het aanmeldformulier.

Wie zijn wij?

Wij...... dat zijn Cor & Katja Ploeg-Vinogradskaya. Cor komt uit Nederland en Katja komt uit Oekraïne. Samen vormen wij een muzikantenechtpaar. Sinds 1993 komen we meerdere malen per jaar in Oekraïne. We kennen de taal, cultuur, de weg, de mensen en de mogelijkheden.

Cor & Katja Ploeg
Karwij 19
8281 KS Genemuiden
info@localhost