10-daagse volledig verzorgde vliegreis naar Oekraïne

Ervaar Oost-Europa vanaf €1399,=

Altijd al een keer naar Oost-Europa gewild, maar nooit de kans gehad? Neem nu de gelegenheid om naar Oekraïne te reizen onder begeleiding van een Nederlandstalige reisleider en tolk. Adem de cultuur in van onze Slavische buren. Keer terug naar de Sovjet-Unie van de Koude Oorlog. Geniet van prachtige steden en breng een bezoek aan Chernobyl en spookstad Pripyat. 

Highlights

Ervaar nu Oost-Europa onder begeleiding van een Nederlandstalige gids. Bekijk met eigen ogen de mooie kanten van de voormalige Sovjet-Unie, de rijke architectuur, de roerige geschiedenis. Ga mee naar prachtige steden zoals de oude stad Lviv en miljoenenstad Kiev. Bezoek het platteland, dompel je onder in het eenvoudige, soms armoedige plattelandsleven. Maak persoonlijk kennis met de als gastvrij bekend staande bevolking van Oekraïne. En voor de echte diehards onder ons……bezoek CHERNOBYL.

Klaar voor de reis? Bekijk snel het programma….

Dag 1
Maandag

Oekraïne

Klaar om de ervaring met Oost-Europa aan te gaan?

Maandagmorgen verzamelen wij op Schiphol en vliegen wij met een tussenstop naar Charkov. Charkov is met bijna anderhalf miljoen inwoners na Kiev de grootste stad van Oekraïne. De stad is belangrijk op het gebied van cultuur, industrie en universiteiten.

‘s Avonds worden wij bij aankomst hartelijk verrast op een diner door plaatselijke bewoners. s Avonds is Charkov gezellig en romantisch met verlichte fonteinen.

Verzamelen op Schiphol
Oekraïne
Vrijheidsplein
Annunciatiekathedraal
Nachttrein naar Kiev

DAG 2
dinsdag

Charkov

Laten we gaan….

We bezoeken het Vrijheidsplein, het op vijf na grootste plein van Europa. We gaan naar het gebouw van Derzhprom, de eerste wolkenkrabber in de Sovjet-Unie (64 meter hoog) in de stijl van het constructivisme. We maken een stop bij de Mirror Stream fontein. Uiteraard vergeten we ook niet een bezoek te brengen aan kathedralen zoals de Kathedraal van de Ontslapenis van de Moeder Gods of de Annunciatiekathedraal. Foto’s maken doen we uiteraard bij de Cascade Fontein of het Strilkaplein bij de rivier De Charkov. Voor de liefhebbers van moderne kunst: neem een kijkje in het Yermilov Centre, het centrum voor moderne kunst. ‘s Avonds stappen we op de slaaptrein naar Kiev. Hier hopen we de volgende morgen uitgerust aan te komen.

Dag 3
woensdag

Miljoenenstad Kiev

Gaat u mee de hoofdstad in?

Vandaag trekken we Kiev in. Hier zijn veel mooie dingen te bekijken, denk aan de vele mooie kerken, het beroemde Maidan-plein, waar de opstand in 2014 bloedig neergeslagen werd. Gezamenlijk gaan we naar de bekende Andreas-kerk, gelegen in het “Mont-Martre” van Kiev. We bezoeken de St. Michaelskerk, en het Chernobyl-museum. We nemen in ieder geval een ritje met de wereldberoemde metro. ’s Middags genieten we van een mooie rondvaart over de Dnjepr. In Kiev reizen we met het openbaar vervoer. De metro is een ultieme mogelijkheid om binnen korte tijd veel te zien van Kiev.

St. Andreas Kerk
Rivier de Dnjepr - Kiev
Maidan-plein
Chernobil
Pripyat

Dag 4
donderdag

Vrije dag

Op eigen houtje genieten van Kiev…..of……….?

Vandaag hebben we een vrije dag. Deze dag is er geen vast programma. U kunt genieten van een wandeling in de stad, even lekker genieten van het uitzicht bij de rivier de Dnjepr. U kunt naar de stad om souvenirs te kopen, of gewoon het dagelijks leven te aanschouwen. Geniet van de sfeer van Oost-Europa. 

ОПАСНОСТЬ!

Voor de diehards onder ons organiseren wij vandaag een excursie naar Chernobyl. U bezoekt verschillende plaatsen en komt op loopafstand van Kernreactor nummer 4, waar in 1986 een groot ongeluk een ramp veroorzaakte. Bezoek Pripyat, de lugubere onbewoonde stad in de buurt van Chernobyl. Deze excursie is tegen meerprijs. We hopen rond 19.00 uur terug te zijn in Kiev. (Deze excursie is alleen voor 18 jaar en ouder)

Dag 5
Vrijdag

Korosten en Zhitomir

Terug naar de Koude Oorlog?

Vandaag reizen we per auto naar de Sovjet-Unie ten tijde van de Koude-Oorlog. We gaan naar Korosten. We bezoeken daar het Militair Historisch Museum Skala. Dit is een geheime militaire Sovjet-bunker uit de tijd van Stalin. Alle communicatiemiddelen in de bunker schijnen nog te werken.

Onderweg naar Zhitomir bezoeken we een granietmijn. Oekraïne staat bekend om haar graniet. Zo komt het beroemde Volga Blue Extra Graniet uit de omgeving van Zhitomir

Tussendoor wordt u een diner aangeboden in een plaatselijk folkloristisch restaurant.

Saillant detail: we komen langs de gevangenis waar Ds. Vinogradsky enkele jaren gevangen heeft gezeten.

Aan het eind van de middag vertrekken wij richting Zhitomir waar u rechtstreeks naar uw hotel gebracht wordt. De avond kunt u naar eigen believen inrichten.

Militair Bunker Complex Korosten
Granietmijn
Zhitomir
Markt Zhitomir
Winkelcentrum Torhovi Centr

Dag 6
Zaterdag

Zhitomir

Vandaag gaan we naar het centrum van de stad Zhitomir. We bezoeken het Ruimtevaartmuseum en de Transformatiekathedraal. We gaan gezellig naar de markt, waar de marktkooplui hun waar verkopen. uiteraard nemen we ook een kijkje in de vleeshal. In het winkelcentrum is gelegenheid om goedkoop uit eten te gaan. In het bijzonder bevelen wij eetgelegenheid “Tropik” aan. Deze bevindt zich op de bovenste verdieping van het “Torhovi Center”, het warenhuis bij de markt. ’s Middags heeft u een vrije middag. Deze kunt naar eigen inzicht intrichten. ‘s Avonds worden we onthaald op een echte Oekraïnse Shaslik, verzorgd door inwoners van Zhitomir.

Dag 7
zondag

Kerkdienst

Bijbel meegenomen?

’s Morgens om 10.00 begint de kerkdienst in de kerk van de Evangelie Christen-baptisten. Wij zullen daar de dienst meemaken. Als u een oortje meeneemt van uw telefoon, dan zullen wij de dienst voor u naar het Nederlands vertalen. Na de dienst zullen we de militaire begraafplaats bezoeken. Heel indrukwekkend zijn de graven van de veelal jonge mannen die de afgelopen zes jaar zijn omgekomen in de strijd in het oosten van het land. Daarnaast kunnen we een wandeling maken door het Gagarin-park, een schitterend park tot aan de rivier, vernoemd naar de bekende Yuri Gagarin, u weet wel…de eerste mens in de ruimte. ’s Middags hopen we weer de kerkdienst bij te wonen. Deze dag worden wij ontvangen door en maken we kennis met lokale bewoners. 

Rosdestwa Kerk Zhitomir
Rivier de Tjeteriv - Zhitomir
Gagarin-Park
Platteland Oekraïne
Lviv

Dag 8
Maandag

Dorpsleven

Vanmorgen dompelen we ons onder in het Oekraeïnse dorpsleven. We ontmoeten dorpsbewoners en zien hoe zij in het leven staan.

In de loop van de middag gaan we per auto naar Lviv, een reis van zo’n vijf uur.

Lviv is een schitterende oude stad in het westen van Oekraïne. We leveren onze bagage vast af in het hotel en gaan alvast de gezellige binnenstad verkennen. ’s Avonds gaan we heerlijk met elkaar dineren.

Dag 9
Dinsdag

L’viv

Львів, Львов, Lwów, Lemberg, Lemberik, Léopol?

Snapt u er nog iets van? Het zijn allemaal namen voor één en dezelfde stad. Vandaag trekken wij weer de stad in. We gaan naar Zamkova Hora. Van daaruit heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Daarna krijgt u een rondleiding door het centrum van de stad. U bezoekt oude gebouwen zoals de Armeense kathedraal, de Dominicaanse kerk, het marktplein met haar toren, het schitterende gebouw van het Opera Theater. ‘s Middags en ‘s avonds bent u geheel vrij om te gaan en staan waar u wilt. Geniet van de laatste avond in deze gezellige en sfeervol verlichte stad.

Львів, Львов, Lwów, Lemberg, Lemberik, Léopol
Naar huis toe

Dag 10
Woensdag

Naar huis

Genoeg van Oekraïne?

Vanmorgen nemen we op eigen gelegenheid afscheid van Oekraïne. Halverwege de middag worden we vol indrukken naar het vliegveld van Lviv gebracht. We hopen ‘s avonds rond 22.00 weer veilig te landen op Schiphol.

Het enige wat ons nog rest, is de ervaringen die we opgedaan hebben, verwerken tot mooie herinneringen aan Oekraïne.

 

Savour Your Next Holiday

Prijs: €1399,=

(Prijs per persoon op basis van 2 personen per kamer. In geval van 1 persoon per kamer geldt er een toeslag.)

Bovenstaande prijs is exclusief verzekeringen.

Inclusief

Exclusief

Opties

Voorwaarden

Deze reis vertrekt alleen bij minimaal 6 deelnemers.

Na aanmelding ontvangt u een factuur met de totale reissom. Er dient na ontvangst van de factuur een aanbetaling gedaan te worden van €700,= per reiziger. Na aanbetaling is uw aanmelding definitief.

Aanmelden vóór 1 april

Het restant van de reissom dient te zijn voldaan uiterlijk 1 mei.

Aanmelding is geheel volgens volgorde van binnenkomst.

Als de reis niet door gaat, ontvangt u zo snel mogelijk daarvan bericht. Eventueel aanbetaalde bedragen worden dan uiteraard weer terug betaald.

Wat u moet weten

vliegreis en bagage

De reissom is op basis van handbagage. Toegestaan is 1 stuk van maximaal 8 kilogram. Afmetingen: max. 55cm x 40cm x 23 cm inclusief wielen en/of handvatten. Daarnaast is er 1 handtas toegestaan. Mocht dit veranderen om welke reden dan ook, dan zullen wij u hierover informeren.

Bovenstaande informatie is onder voorbehoud en op basis van beschikbaarheid. Bij wijziging van de ticketvoorwaarden wordt er contact met u opgenomen.

Bagage kan bijgeboekt worden op het boekingsformulier.

Aanmelding

Aanmelden vóór 1 april.

Aanmelding is geheel volgens volgorde van binnenkomst. De aanmelding is definitief als er een aanbetaling van €700,= is gedaan. Hiervoor ontvangt u van ons een factuur. De reis gaat alleen door als er voldoende aanmeldingen zijn. Deze reis kan allen door gaan als er minimaal 6 reizigers mee gaan. Als de reis niet doorgaat, ontvangt u zo snel mogelijk daarvan bericht. Eventueel aanbetaalde bedragen worden dan uiteraard weer terug betaald.

In bijna alle gevallen is een individuele annuleringsverzekering niet toereikend bij een groepsreis! De prijs van de reis is dus exclusief verzekeringen. Op het boekingsformulier wordt de verplichte groepsannuleringsverzekering getoond.

Overnachting in Hotels

Wij overnachten in 3- of 4 sterrenhotels. Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt. Uitzondering is dag 2, dan slapen we in de nachttrein nar Kiev. 

Paspoort Verplicht!!

Voor reizen naar Oekraïne heeft u een geldig paspoort nodig. Een ID-kaart is niet voldoende! Uw paspoort moet na vertrek nog minimaal 3 maanden geldig zijn. U heeft geen visum nodig.

Valuta

Oekraïne heeft de Hrivno als munt. Deze is in Nederland niet te verkrijgen, Maakt u geen zorgen. Wij helpen u met geld wisselen. Pas op voor geldwisselaars op straat. Deze berekenen u een zeer ongunstige koers, of proberen u in het ergste geval op te lichten. De meeste bankautomaten accepteren Maestro of Mastercard. Let in de winkels wel op eventuele opslagen.

Mobiele telefonie

In Oekraïne is er over het algemeen een goed dekkend netwerk voor mobiele telefonie. Echter, het gebruik van Nederlandse gebruikers is zeer hoog. Voorbeeld: KPN rekent voor bellen naar Nederland €1,= per minuut, en voor internet €2,50 per MB. tele2 rekent zelfs €2,25 per minuut! Een fotootje naar huis sturen kost u dus al snel tussen de 5 en de 10 euro. Even Facebooken komt dan ook al snel op en paar tientjes per sessie. Vandaar dat wij u de mogelijkheid bieden om een lokale mobiele simkaart aan te schaffen. Hiermee bent u gewoon bereikbaar, kunt u uw eigen Whatsapp-nummer blijven gebruiken, maar kunt u gewoon zonder zorgen internet gebruiken, gratis bellen naar Nederland of wereldwijd via FaceTime of Whatsapp en gratis met uw reisgenoten bellen. Deze kaart kost u €10,=. U kunt dit opgeven in het aanmeldformulier.

Wie zijn Zij?

Zij...... dat zijn Cor & Katja Ploeg-Vinogradskaya. Cor komt uit Nederland en Katja komt uit Oekraïne. Samen vormen zij een muzikantenechtpaar. Sinds 1993 komen ze meerdere malen per jaar in Oekraïne. Ze kennen de taal, cultuur, de weg, de mensen en de mogelijkheden. Samen met hun zonen organiseren ze reizen naar Oekraïne.

Cor & Katja Ploeg
Karwij 19
8281 KS Genemuiden
info@localhost